הדרכה רזולוציה

מבוא ליצירת מדיה – רזולוציה

יש הרבה אפליקציות שהופכות אותנו לעורכי וידאו או מעצבים גרפים. הדוגמא הכי מתבקשת היא קנבה,  אבל כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. אבל בלי להבין את הבסיס של הפרופורציות כלומר יחס רוחב-גובה, ומידות המדיה כלומר מספר הפיקסלים, אנחנו הרבה פעמים עלולים לפספס.

לכן בפוסט הפעם אנסה להסביר את העניין.

יחידות רזולוציה נמדדות באלמנטים ליחידת מידה או שטח. הנקודות הקטנות שמרכיבות את התמונה ונקראות פיקסלים. יש שני מספרים רלוונטים – מספר הטורים כלומר כמה פיקסלים מרכיבים את רוחב התמונה ומספר שורות – כמה פיקסלים מרכיבים את גובה התמונה.

המספר הכי בסיסי ונפוץ היום, הוא 1920 על 1080 והוא נקראfull HD  ויש סיכוי טוב שאם תעצבו תמונה או וידאו ב – full hd הם יתאימו אחד לאחד למסך המחשב שלכם או למקרן איכותי. כלומר הם לא ימתחו ויאבדו את החדות וייראו מטושטשים מצד אחד ומצד שני הם לא יהיו יותר מידי גדולים וסתם יגזלו נפח זיכרון לחינם. הבעיה היא לא רק נפח זיכרון אלא העובדה שאי אפשר לשלוח קבצים גדולים מידי ולכן איכות גבוה מידי שלא לצורך גם יוצרת בעיות, בעיקר בנושא של וידאו.

יש שלוש מדרגות עיקריות של רזולוציה שמתאימות לעבודה שבסוף תוצג במחשב או מקרן. תמיד תחשבו מה המטרה של הוידאו או התמונה כלומר היכן הם יוצגו כדי להחליט מה אתם צריכים:

  • המדרגה הראשונה היא 1280 על 720 ונקראת HD, חלק גדול מהמקרנים בכיתות למשל הם מקרני HD. מצגת פאוור פוינט גם היא בברירת המחדל שלה היא 1280 על 720 ולכן אם אתם בונים מצגת פאוור פוינט ורוצים להציג תמונה או וידאו על כל גודל השקופית – המצב האידאלי הוא למצוא מדיה בגודל הזה. פחות או יותר בגודל הזה. אפשר קצת פחות ואפשר יותר אבל לנסות לשמור על רזולוציה הגיונית ופרופורציות כמה שיותר נכונות. כך שהתמונה או הוידאו לא יהיו מטושטשים, שלא יהיו שוליים ושלא תמתחו ותעוותו.
  • מדרגה שנייה אותה כבר ציינתי, היא 1920 על 1080 full HD. קנבה שהיא ממשיכת השושלת של פאוור פוינט כבר מראש מגדירה בברירת המחדל של יצירת סרטוני הוידאו שלה והמצגות פול HD. למה ? מכיוון שאיכות המסכים והמקרנים כל הזמן עולה וחבל שלא ליצור תמונה או וידאו חדים ויפים כאשר עוד כמה שנים לא יהיה סטנדרט נמוך נמוך.
דילוג לתוכן