אינטראקציה טאץ' מול אינטראקציית מציאות רבודה

בחדרי 3walls יש שתי אפשרויות לאינטראקציה - יתרונות וחסרונות של כל אפשרות

בחדרי 3walls יש שתי אפשריות על מנת ליצור אינטראקציה עם לוחות ההקרנה. האופציה הראשונה היא המוכרת ביותר – טאץ'. נוגעים עם עט מיוחד או עם האצבע והאינטראקציה מתרחשת. הדרך השנייה היא בעזרת אפליקציות של מציאות רבודה בטאבלטים או בטלפונים. המשמעות של זה היא שהטלפון מזהה אובייקט שמוקרן על הלוח ומקפיץ מידע לטלפון כשכבה מעל מה שהמצלמה קולטת. שכבת המידע יכולה להיות טקסט, תמונה או וידאו.

לכל אחת מהדרכים האלו של האינטראקציה יש יתרונות וחסרונות כאשר מדובר בחדרים אימרסיביים של 3walls או של כל גורם אחר.

אינטראקציה של טאץ':

יתרונות:

– פשטות התפעול – אינטראקציה ישירה על ידי נגיעה במסכים היא אינטואיטיבית וקלה לשימוש. לא צריך מכשיר קצה נוסף עם אפליקציה וזה מאוד פשוט לתפעול החדר.

– קלות של יצירת התוכן – קל למצוא תכנים רלוונטים או לייצר אותם. זאת מכיוון שבחדרי 3walls כל דף אינטרנט או אתר שיש בו אינטראקציה הופך להיות אינטראקטיבי על גבי לוחות ההקרנה. כך מורים יכולים לחפש בגוגל פעילויות שנוצרו למשל ב wordwall או genially ולהטמיע אותם בתוכנה ולקבל תוכן אינטראקטיבי שמפעיל תלמידים בכיתה האימרסיבית.

– הפעילות תהיה מאוד משחקית ומהנה.

חסרונות:

– עלויות גבוהות.

– ככל שיש יותר מורכבות טכנולוגית יש יותר בעיות טכניות שצצות.

– הפעילות מוגבלת ל – 3 תלמידים למסך ולכן הפעילות יכולה להכיל בו זמנית עד 9 תלמידים. אם יש יותר תלמידים, צריך לייצר להם תעסוקה מחוץ ללוחות.

– אם הפעילות מאופיינת במידע, כלומר לחיצה על אובייקט פותחת חלון מידע, אז אין אפשרות "לקחת" את המידע לשולחן העבודה ולעבוד על המשימות עם המידע פתוח אל מול עבודה התלמידים.  

אינטראקציה בעזרת מציאות רבודה בטאבלטים / טלפונים:

יתרונות:

— מציאות רבודה מאפשרת תוכן וירטואלי עשיר בשכבות על סביבות אמיתיות. כלומר המידע שמועבר יכול להיות יותר עמוק ורחב. למשל סרטוני וידאו שיופעלו או הפעלות ארוכות יותר.

 הטלפונים של התלמידים קיימים והתבססות עליהם מאפשרת לא להוציא כסף בבניית החדר. טאבלטים הם מכשירים זולים יחסית וכאשר מדובר בטאבלט לכל 3-4 ילדים ההוצאה לא גבוהה.

– משתמשים יכולים לנוע בחופשיות ולא להיות צמודים למסכי ההקרנה ולכן ניתן להפעיל קבוצות גדולות יותר של תלמידים.

חסרונות:

– יצירת התוכן הרבה יותר מורכבת מכיוון שהיא דורשת הפעלה של אפליקציה נוספת.

– תפעול מורכב יותר מכיוון שהתלמידים צריכים להתקין אפליקציה ולעיתים אף לסרוק את הטריגרים שהאפליקציה מזהה לתוך הטלפונים.

– משתמשים יכולים לחוות עייפות מהחזקת טאבלטים לתקופות ממושכות

דילוג לתוכן