החייאת תמונה בתערוכה
החייאת תמונה שלב אחרי שלב – מהנפשה במיי הריטאז' ועד השימוש במציאות רבודה באייג'ק.
תמונה מתעוררת לחיים
נושא הסרטון שלנו היום עוסק בהחייאת תמונה ישנה או כל דמות אחרת. הרעיון מאפשר לכל דמות שמוצגת בתמונה "להתעורר לחיים" ולספר לנו סיפור או קטע מידע.
יש שלושה חלקים בתהליך שאותו נציג:
- הנפשת הדמות בתוכנת MyHeritage
- עריכת סרטון וידאו שמוסיף להנפשה מידע ואווירה בתוכנת Filmora
- יציקת הסרטון למציאות רבודה על מנת ליצור אפקט שהדמות "מתעוררת לחיים" בתוכנת EyeJack
שלב 1 – הנפשת דמות
זהו שלב שלא צריך להתאמץ בו. נכנסים לאפליקציית מיי הריטאז', מעלים תמונה שיש לה איכות מינימלית מבחינת רזולוציה, הפנים צריכות להיות מצולמות מקדימה ו… לוחצים על כפתור ההנפשה. אם נתוני התמונה טובים, זה עובד ואם לא, אז צריך למצוא תמונה אחרת. פיצ'ר ההנפשה הינו חינמי למספר מוגבל של פעמים. לאחר שהתוכנה סיימה את תהליך ההנפשה מורידים את התמונה למחשב.
שלב 2- עריכת סרטון
ראשית בודקים את הרזולוציה של התמונה על מנת שבהגדרות של תוכנת העריכה נוכל להתאים את גודל הסרטון שנייצר לגודל סרטון ההנפשה. אנחנו לא רוצים שוליים שחורים או מתיחה שבה נאבד את האיכות וכו'…
קליק ימני על התמונה – מאפיינים – פרטים – ורואים מהי הרזולוציה. בחרתי לערוך בתוכנת פילמורה שהיא פשוטה ולא יקרה. ניתן לרכוש אותה לתמיד ואין צורך במנוי. לאחר שהעליתי לתוכנה את סרטון ההנפשה, אני גורר אותו לציר הזמן שלי, מה שנקרא טיים ליין. יכול להיות שהתוכנה תשאל האם להתאים את הרזולוציה של ציר הזמן לזו של התמונה – לחצו כן… אם התוכנה לא שאלה ואנחנו רואים שיש שוליים שחורים וכו', ניתן לעשות את זה ידנית על ידי הגדרת הפרוייקט (setting). הגדרה של ריבוע כלומר בחירת סרטון שמתאים לאפליקציית אינסטגרם 1:1, והגדרת הרזולוציה על פי רזולוציית סרטון ההנפשה שיצרנו במיי הריטאז'. עכשיו הסרטון שנייצא יהיה בדיוק במידה הנכונה ביחס למקור.
נוסיף כותרות ומוסיקה וכך הדמות תתעורר לחיים בצורה דינמית יותר. נהדר, לאחר שהוספנו טקסט ומוסיקה נייצא את הסרטון. לפני כן נעשה צילום מסך screen shot של הדמות על מנת שהתמונה הזאת תשמש לנו כתמונה המתעוררת לחיים.
שלב 3 – מציאות רבודה
מטרת השלב הזה הוא שימוש בטכניקה של מציאות רבודה על מנת שהתמונה תתעורר לחיים מתוך מייצג סטטי. אייג'ק היא אפליקציה מושלמת לצורך העניין הזה. היא מאוד פשוטה לתפעול וגם יציבה ואפילו אינה דורשת אינטרנט לאחר שהטריגר הוטען לטלפון (טריגר – התמונה שאותה הטלפון מזהה ומעלה את השכבה הנוספת).