החדר
מרכיבי החדר
את החדר ניתן להזמין דרכנו או לבנות לבד. לכן אנחנו מעלים לכאן את המפרט של המרכיבים. אתם תמיד מוזמנים ליצור קשר.
גודל החלל
חלק גדול מהשינוי בתפיסה של איך צריך להיראות שיעור שהוא אחר, לא נובע רק ממסכי ההקרנה והאינטראקטיביות אלא מתפיסה אחרת של מרחב למידה. לכן החדר מורכב משני חלקים. אזור ההקרנה ואזור ישיבה של תלמידים שמהותו הוא עבודה בקבוצות. האיזון בין הזמן שבו התלמידים עובדים בקבוצות על משימות סביב שולחן לבין המרחב הוירטואלי של ההקרנה עם האינטראקציה הוא זה שייקבע את ההצלחה של הפעילות בחדר.
מהו גודל החדר האידאלי? 7 מטרים רוחב, 12-13 מטרים אורך. זהו החדר שבתמונה ובו ניתן לפתוח את מסכי הצד מספיק רחב כך שהתלמידים יוכלו לראות את המייצג גם מצידו השני של החדר. ויהיה אפשר ליצור 6-7 פינות עבודה לתלמידים.
ההקרנה
מסכים – ניתן להשתמש בכל סוג מסך שהינו בגודל ראוי אבל אנחנו בונים את שלושת הקירות מקוליסות עץ (6 עד 17 מ"מ). כל כנף מורכבת משלוש קליסות כלומר 3.60 מטרים רוחב ו – 2.44 גובה. חשוב להבין שיחס הקרנה הוא 9:16 ולכן הבנייה צריכה להיות בהתאם. זאת הסיבה שהמסך המרכזי לא יכול להיות רחב יותר מ-3.60 במידה והתקרה אינה תקרה גבוהה (בגלל יחס הקרנה).
ולכן למעשה הצורה של אזור ההקרנה היא מעין חצי משושה.
מקרנים – לא ניתן להשתמש במקרנים הכי פשוטים וזולים מכיוון שיחס ה- Throw Ratio שלהם לא מאפשר להתקין אותם קרוב למסכים. אם נתקין את המקרן רחוק מהמסך, תהיה הצללה והתלמידים לא יוכלו להתקרב למסכים וכך לא נוכל לייצר אינטראקציה. המונח Throw Ratio הוא היחס בין המרחק מהמסך לגודל שאליו ההקרנה נפתחת. לצורך העניין אנחנו צריכים יחס 1:0.5 ל – 1:0.25. הנתון הזה מייקר את המקרנים.


מחשב
מחשב טוב יחסית רצוי עם מעבד i7 זיכרון רחב וכו'. הנתון הכי חשוב במחשב הוא כרטיס המסך שצריך לתמוך ב-4 יציאות hdmi או port. מחשב מהסיוג הזה עולה בין 6000 ל – 8000 שקלים.
המחשב צריך להיות בתוך ארון נעול עם שאר הציוד ועמדת טעינה למחשבים והטאבלטים וגם את העלות הזאת כדאי לקחת בחשבון.
ציוד לתלמידים
אי יהיה אפשר לתפעל את המרחב ללא מחשבים ניידים. אחד לכל קבוצת עבודה כלומר 6-8 מחשבים וכן 6 טאבלטים שגם בהם התלמידים יעבדו בעיקר בנושא האינטראקציה עם מסכי ההקרנה.


עיצוב
רצוי מאוד ליצור מרחב נעים לעבודה בקבוצות. תאורה נעימה, שולחנות מתאימים רצוי בגבהים שונים, כיסאות, ספסלים, מדפים קטנים עם שקעים וכו'….
תוכנה במחשב
הפנורמה של ההקרנה נוצרת על ידי שלושה קבצי וידאו שמסונכרים בנגן וידאו. פורסים את שלושת הנגנים על פני שלושת המסכים ולחיצה במקלדת מפעילה בסנכרון את הפקודה בשלושת הנגנים. אנחנו בשלבי פיתוח של תוכנה משוכללת יותר ש"תדע" לעשות עוד דברים…